Šampioni iz školskih klupa

objavljeno u: Vesti | 0

U Kladovu se 20. i 21.marta 2017. godine održalo Republičko prvenstvo osnovnih škola u odbojci. Učestvovalo je 8 ekipa koje su bile podeljene u dve grupe.  U A grupi su bile škole iz Gračanice, Stare Pazove, Leskovca i Velikog Gradišta, dok su u B grupi igrale škole iz Subotice, Knjaževca, Kleka i Prijepolja. Po propozicijama direktno u finale su išli pobednici grupa a drugoplasirani u borbu za bronzanu medalju.

Prvog dana takmičenja odigrana su po dva kola u obe grupe, a u grupi A su se izdvojile ekipe iz Velikog Gradišta i Stare Pazove, koje su u međusobnom susretu odlučivale koja će ekipa u finale a koja u borbu za bronzanu medalju. Od početka utakmice igralo se poen za poen, videla se nervoza kod obe ekipe jer je ulog bio ogroman. Prvi set osvajaju Pazovčani što nije poremetilo našu mladu ekipu koja se spektakularno vraća u utakmicu, uspeva prvo da izjednači a zatim i preokrene rezultat i dolaze do pobede od 2:1 vredne borbe za zlatnu medalju.

I u grupi B je bilo mnogo neizvesnosti.Posle prvog dana se činilo da će škola iz Knjaževca stići do finala, međutim njihov kiks u poslednjem kolu iskoristili su dečaci iz Kleka i plasirali se u finale.

A onda u finalu pravi spektakl. Sjajno su naši momci otvorili utakmicu, igrali su požrtvovano, bodrili su jedan drugog za svaki poen i dolaze do vođstva u setovima od 1:0. Dobro otvaraju i drugi set međutim pri kraju kao da su se uplašili pobede što dečaci iz Kleka koriste i dolaze do izjednačenja. Ceo turnir je stao u jedan set. Naši dečaci, i ako su bili najmlađa ekipa na turniru, povratili su poljuljano samopouzdanje, nije bilo izgubljene lopte na terenu, borili su se kao lavovi i došli do pobede i istorijskog uspeha.

Svega ovoga ne bi bilo da nije bilo fantastične atmosfere u ekipi, ekipa je bila daleko tehnički najobučenija na turniru, a ove mlade dečake sjajno je pripremio i vodio trener Dejan Milanović, kome dečaci bezrezervno veruju, a ogromne zasluge idu i njihovim nastavnicama Biljani Perić i Verici Jović, kao i direktoru Draganu Mandiću.

 

R E Z U L T A T I

A grupa                                                                                   B grupa

1.kolo

Gračanica – Veliko Gradište  0:2                 Subotica – Prijepolje 1:2

Stara Pazova – Leskovac            2:0                 Knjaževac – Klek          2:1

2.kolo

Veliko Gradište – Leskovac  2:0                   Prijepolje – Klek         0:2

Stara Pazova – Gračanica        2:0                  Subotica – Knjaževac  0:2

3.kolo

Veliko Gradište – Stara Pazova 2:1               Klek – Subotica             2:0

Leskovac – Gračanica                    2:0               Knjaževac – Prijepolje  1:2

 

T A B E L A

A grupa                                                                     B grupa

  1. Veliko Gradište ( 6:1 )    8                                     Klek             ( 5:2 )   7
  2. Stara Pazova ( 5:2 )    7                                           Knjaževac   ( 5:3 )   6
  3. Leskovac   ( 2:4 )    2                                                Prijepolje   ( 4:4 )   4
  4. Gračanica        ( 0:6 )    0                                         Subotica     ( 1:6 )   1

 

Utakmica za 3.mesto:

Stara Pazova  – Knjaževac  2:0

 

F I N A L E

 

Veliko Gradište – Klek  2:1  ( 25:16, 21:25, 15:12 )