Шампиони из школских клупа

објављено у: Вести | 0

У Кладову се 20. и 21.марта 2017. године одржало Републичко првенство основних школа у одбојци. Учествовало је 8 екипа које су биле подељене у две групе.  У А групи су биле школе из Грачанице, Старе Пазове, Лесковца и Великог Градишта, док су у Б групи играле школе из Суботице, Књажевца, Клека и Пријепоља. По пропозицијама директно у финале су ишли победници група а другопласирани у борбу за бронзану медаљу.

Првог дана такмичења одиграна су по два кола у обе групе, а у групи А су се издвојиле екипе из Великог Градишта и Старе Пазове, које су у међусобном сусрету одлучивале која ће екипа у финале а која у борбу за бронзану медаљу. Од почетка утакмице играло се поен за поен, видела се нервоза код обе екипе јер је улог био огроман. Први сет освајају Пазовчани што није пореметило нашу младу екипу која се спектакуларно враћа у утакмицу, успева прво да изједначи а затим и преокрене резултат и долазе до победе од 2:1 вредне борбе за златну медаљу.

И у групи Б је било много неизвесности.После првог дана се чинило да ће школа из Књажевца стићи до финала, међутим њихов кикс у последњем колу искористили су дечаци из Клека и пласирали се у финале.

А онда у финалу прави спектакл. Сјајно су наши момци отворили утакмицу, играли су пожртвовано, бодрили су један другог за сваки поен и долазе до вођства у сетовима од 1:0. Добро отварају и други сет међутим при крају као да су се уплашили победе што дечаци из Клека користе и долазе до изједначења. Цео турнир је стао у један сет. Наши дечаци, и ако су били најмлађа екипа на турниру, повратили су пољуљано самопоуздање, није било изгубљене лопте на терену, борили су се као лавови и дошли до победе и историјског успеха.

Свега овога не би било да није било фантастичне атмосфере у екипи, екипа је била далеко технички најобученија на турниру, а ове младе дечаке сјајно је припремио и водио тренер Дејан Милановић, коме дечаци безрезервно верују, а огромне заслуге иду и њиховим наставницама Биљани Перић и Верици Јовић, као и директору Драгану Мандићу.

 

Р Е З У Л Т А Т И

А група                                                                                   Б група

1.коло

Грачаница – Велико Градиште  0:2                 Суботица – Пријепоље 1:2

Стара Пазова – Лесковац            2:0                 Књажевац – Клек          2:1

2.коло

Велико Градиште – Лесковац  2:0                   Пријепоље – Клек         0:2

Стара Пазова – Грачаница        2:0                  Суботица – Књажевац  0:2

3.коло

Велико Градиште – Стара Пазова 2:1               Клек – Суботица             2:0

Лесковац – Грачаница                    2:0               Књажевац – Пријепоље  1:2

 

Т А Б Е Л А

А група                                                                     Б група

  1. Велико Градиште ( 6:1 )    8                                     Клек             ( 5:2 )   7
  2. Стара Пазова ( 5:2 )    7                                           Књажевац   ( 5:3 )   6
  3. Лесковац   ( 2:4 )    2                                                Пријепоље   ( 4:4 )   4
  4. Грачаница        ( 0:6 )    0                                         Суботица     ( 1:6 )   1

 

Утакмица за 3.место:

Стара Пазова  – Књажевац  2:0

 

Ф И Н А Л Е

 

Велико Градиште – Клек  2:1  ( 25:16, 21:25, 15:12 )