Dečaci iz Gradišta na Republičkom u odbojci

objavljeno u: Vesti | 0

U Jagodini se 07.03.2017. godine održalo Međuokružno prvenstvo osnovnih škola u odbojci u konkurenciji devojčica i dečaka. U obe konkurencije je bilo prijavljeno po četiri ekipe, a žrebom je odlučeno da u muškoj konkurenciji prvi polufinalni par čine OŠ „ Branislav Nušić“ iz Smedereva i  OŠ „ Vuk Karadžić“ iz Kladova, a drugi par  OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta i OŠ „ 17.oktobar“ iz Jagodine. Očekivano, u finale su se plasirali dečaci iz Smedereva i Velikog Gradišta, jer su bili kvalitetniji od svojih protivnika i sasvim zasluženo stigli do pobeda.

A onda, u finalu je viđen meč za odbojkaške sladokusce. Prvi set su dečaci iz Velikog Gradišta odigrali u jednom dahu i fantastičnom igrom dolaze do vođstva od 1:0 u setovima ( 25:16 ). U drugom setu su Smederevci podigli nivo igre na jedan viši nivo, vodili su sve do kraja seta, a onda pri rezultatu 15:19 za OŠ „ Branislav Nušić“ , Gradištanci se nisu predavali, verovali su u sebe i borbenom igrom uspevaju da preokrenu rezultat i dođu do velike pobede koja ih je sasvim zasluženo odvela na Republičko takmičenje osnovnih škola, što predstavlja ogroman uspeh s obzirom da se radi o izuzetnoj mladoj i neiskusnoj ekipi.

Moramo još da napomenemo sjajnu atmosferu u ekipi koju sjajno predvode nastavnice Verica Jović i Biljana Perić, kao i trener koji stvara ove sjajne dečake Dejan Milanović.

Rezultati dečaka :  polufinale

OŠ „ Branislav Nušić“ ( Smederevo) – OŠ „ Vuk Karadžić“ ( Kladovo ) 2:0         ( 25:05, 25:11 )

OŠ „Ivo Lola Ribar“ (Veliko Gradište ) – OŠ „17.oktobar“ (Jagodina) 2:0        ( 25:15, 25:13 )

F I N A L E

OŠ „Ivo Lola Ribar“  – OŠ „ Branislav Nušić“  2:0 ( 25:16, 25:22 )

 

 

U konkurenciji devojčica u polufinalu nije bilo mnogo uzbuđenja, a u finale su se plasirale škole iz Smedereva i Požarevca. Posle mnogo preokreta i dosta lepih poteza, do pobede su sasvim zasluženo stigle Smederevke i tako su došle do plasmana na Republičko takmičenje osnovnih škola.

Rezultati devojčica :  polufinale

OŠ „ Dositej Obradović“ (Požarevac) – OŠ „17.oktobar“ (Jagodina) 2:0

OŠ „Branislav Nušić“(Smederevo) – OŠ„Velimir Markićević“(Majdanpek) 2:0

F I N A L E

OŠ „Branislav Nušić“(Smederevo)- OŠ „ Dositej Obradović“ (Požarevac)     ( 25:15, 15:25, 15:13)