Дечаци из Градишта на Републичком у одбојци

објављено у: Вести | 0

У Јагодини се 07.03.2017. године одржало Међуокружно првенство основних школа у одбојци у конкуренцији девојчица и дечака. У обе конкуренције је било пријављено по четири екипе, а жребом је одлучено да у мушкој конкуренцији први полуфинални пар чине ОШ „ Бранислав Нушић“ из Смедерева и  ОШ „ Вук Караџић“ из Кладова, а други пар  ОШ „Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта и ОШ „ 17.октобар“ из Јагодине. Очекивано, у финале су се пласирали дечаци из Смедерева и Великог Градишта, јер су били квалитетнији од својих противника и сасвим заслужено стигли до победа.

А онда, у финалу је виђен меч за одбојкашке сладокусце. Први сет су дечаци из Великог Градишта одиграли у једном даху и фантастичном игром долазе до вођства од 1:0 у сетовима ( 25:16 ). У другом сету су Смедеревци подигли ниво игре на један виши ниво, водили су све до краја сета, а онда при резултату 15:19 за ОШ „ Бранислав Нушић“ , Градиштанци се нису предавали, веровали су у себе и борбеном игром успевају да преокрену резултат и дођу до велике победе која их је сасвим заслужено одвела на Републичко такмичење основних школа, што представља огроман успех с обзиром да се ради о изузетној младој и неискусној екипи.

Морамо још да напоменемо сјајну атмосферу у екипи коју сјајно предводе наставнице Верица Јовић и Биљана Перић, као и тренер који ствара ове сјајне дечаке Дејан Милановић.

Резултати дечака :  полуфинале

ОШ „ Бранислав Нушић“ ( Смедерево) – ОШ „ Вук Караџић“ ( Кладово ) 2:0         ( 25:05, 25:11 )

ОШ „Иво Лола Рибар“ (Велико Градиште ) – ОШ „17.октобар“ (Јагодина) 2:0        ( 25:15, 25:13 )

Ф И Н А Л Е

ОШ „Иво Лола Рибар“  – ОШ „ Бранислав Нушић“  2:0 ( 25:16, 25:22 )

 

 

У конкуренцији девојчица у полуфиналу није било много узбуђења, а у финале су се пласирале школе из Смедерева и Пожаревца. После много преокрета и доста лепих потеза, до победе су сасвим заслужено стигле Смедеревке и тако су дошле до пласмана на Републичко такмичење основних школа.

Резултати девојчица :  полуфинале

ОШ „ Доситеј Обрадовић“ (Пожаревац) – ОШ „17.октобар“ (Јагодина) 2:0

ОШ „Бранислав Нушић“(Смедерево) – ОШ„Велимир Маркићевић“(Мајданпек) 2:0

Ф И Н А Л Е

ОШ „Бранислав Нушић“(Смедерево)- ОШ „ Доситеј Обрадовић“ (Пожаревац)     ( 25:15, 15:25, 15:13)