Alaske večeri u znaku sporta !

objavljeno u: Vesti | 0

U Velikom Gradištu je  u sklopu Alaskih večeri u Gradskom parku održan amaterski turnir u odbojci na pesku. Bilo je prijavljeno 12 ekipa, a ekipe su bile podeljene u dve grupe gde su se po četiri prvoplasirane ekipe plasirale u četvrtfinale. Prvog dana su odigrani mečevi po grupama, a drugog dana mečevi za plasman.

Viđeno je mnogo lepih mečeva, fantastičnih poena, a sve je to ispratio i veliki broj ljubitelja odbojke na pesku. U polufinalnim mečevima viđene su veoma kvalitetne i neizvesne utakmice.

Prvi meč su odigrali parovi Mandić / Prakljačić protiv para Vučković / Životić , a posle velike borbe do pobede od 2:1 dolazi par Mandić / Prakljačić. U drugom polufinalnom meču, par Blažević / Martinović bio je bolji od para Bogojević / Todorović, takođe sa 2:1.

U meču za treće mesto, Vučković / Životić su savladali umorne Bogojevića / Todorovića sa 2:0. Finalni meč, pred velikim brojem gledalaca, odigrali su Blažević / Martinović protiv para Mandić / Prakljačić, a posle neizvesnih završnica u oba seta do pobede od 2:0 i osvajanja turnira dolazi par Blažević / Martinović.

U sklopu Alaskih večeri, na Srebrnom jezeru odigran je i revijalni meč u vaterpolu između ekipa Mladog Radnika iz Požarevca i dečaka iz Velikog Gradišta.

Ove manifestacije je odlično organizovao Sportski savez opštine Veliko Gradište uz tehničku podršku Turističke organizacije Veliko Gradište