3. Зимски турнир у малом фудбалу

објављено у: Вести | 0

Спортски савез општине Велико Градиште по трећи пут заредом је организовао турнир у малом фудбалу. Учествовала је 21 екипа које су биле подељене у 4 групе. После одиграних 53 утакмица , где је виђен одличан фудбал, добили смо и победника турнира ФК  ВГСК из Великог Градишта.

У полуфиналним утакмицама виђен је одличан фудбал који је задовољио публику која је дошла у великом броју.

Прву полуфиналну утакмицу одиграле су екипе Младости из Бискупља и Сиракова, а победу је однела екипа Сиракова са 3:2 и пласирала се у финале.

Други полуфинални меч је одигран између екипа ВГСК и екипе Пријатеља, а ВГСК рутински дошао до победе од 6:1.

У утакмици за бронзану медаљу, састале су се екипе Пријатеља и Младости из Бискупља. У доста изједначеној игри први до вођства долазе Пријатељи и одлазе на одмор са минималном предношћу од 1:0. У наставку утакмице искусни Бискупљанци стежу обруч око гола Пријатеља и долазе до изједначења средином другог полувремена што је био и коначан резултат утакмице и приступило се извођењу пенала. Смиренији и срећнији су били играчи Пријатеља и тако долазе до бронзане медаље.

У великом финалу између ВГСК и Сиракова, пред препуним трибинама, виђен је заиста фантастичан меч. У доста тврдој утакмици Вгск долази до вођства, али Сираково експресно изједначује. После тога Сираковчани имају 3 казнена ударца која не користе и уследила је казна Градиштанаца за вођство од 2:1 на полувремену.. Екипа Сиракова је од старта другог полувремена напала Градиштанце, што су они искористили и брзим контранападима успевају да повећавају вођство до коначних 7:2.

ВГСК је сасвим заслужено освојио турнир, показао да су најспремнија екипа и приказао је на крају највише на овом турниру, одиграо најбоље када је било најпотребније.

Пехаре и медаље уручили су председник општине Драган Милић,  директор ЈУСЦ Саша Бранковић и председник ССОВГ Миодраг Живковић.